Glas Srbije RTV

www.glassrbije.webs.com

udruzenje starosedelaca srbije - arhiva

Letak Udruženja starosedelaca Srbije podeljen u milion i trista hiljada primeraka

Protiv partizanskih plemena

Srbija je naša država, a ne crnogorsko-hercegovačka kolonija. Mi smo Srbiju stvorili i izgradili, mi smo vlasnici njenih teritorija. Hoćemo svoju vlast, armiju i policiju - nezavisnu državu Srbiju.

Ovako počinje letak Udruženja starosedelaca Srbije koji je proteklih meseci podeljen u ravno - milion i trista hiljada primeraka.

Na letku se nalazila i blanko pristupnica ovom Udruženju, poznatom po tome što njegove akcije i propagandne kampanje najčešće izazivaju lavinu reakcija i negodovanja u javnosti. Jednom su čak, tvrde, dobili punih 17 minuta "reagovanja" na njihove akcije na državnoj televiziji.

"Lažna biografija"

Iako u svim zvaničim dokumentima stoji da je Slobodan Milošević rođen u Požarevcu, Vlajko Popović tvrdi kako ima dokaze da je on zapravo rođeni Crnogorac.
- Rođen je u Uvaču kod Lijeve Rijeke, a davanjem lažne biografije predstavio se kao Srbijanac iz Požarevca. Mi posedujemo sliku groba Miloševićevog oca u Uvaču - tvrdi Popović.

Ko je ko

Prema materijalima Udruženja, Srbijom vladaju: Milošević - Crnogorac, Šešelj - Hercegovac i Drašković - Hercegovac. Patrijarhu Pavlu se zamera da je u Srbiju "ušao zajedno s partizanskim formacijama iz Bosne 1944. godine", te da je "u počasnom redu učestvovao na proglašenju SR Jugoslavije, za koju njegovi vernici iz Srbije nisu imali referendum".

Lider Udruženja, Vlajko Popović, kaže za "Glas" da je to bio samo početak akcije ove organizacije koja od narednog petka "zadržava ime, ali deluje kao front za slobodnu i nezavisnu državu Srbiju".

Sledeće poteze za sada ne otkrivaju, mada Popović kaže da će oni najverovatnije učestvovati na predstojećim izborima.

- Mi se nećemo boriti pištaljkama - objašnjava. Za početak će ta borba biti demokratska i parlamentarna, uz tajnoviti smešak kaže Popović ne želeći da nagovesti ostale "detalje".

Glavna teza Udruženja je da Srbijom upravljaju "partizanska plemena s Durmitora i Dinare, koja su zajedno s Rusima, 1945. godine, okupirala našu državu, pobila preko 400.000 državljana Srbije, prisvojila njihovu imovinu i uspostavila komunističko- diktatorsku vlast, koje se ni do danas Srbija nije oslobodila".

- Ova populacija je proterana iz svih republika bivše SFRJ, doselila se u Srbiju i od Srbije stvara svoju nacionalnu državu. Glasajući za njih ili stranke na čijem su čelu, starosedeoci Srbije samo legalizuju okupatorsku vlast. Glasajući za Jugoslaviju, legalizuju gašenje Srbije - smatra Popović.

Navodi da zbog svojih stavova Udruženje ima i neprijatnosti, posebno od strane "krajiške policije", ali su do sada sve pretnje rešavali na sebi svojstven način.

- Ukoliko Jugosloveni iz drugih republika budu i dalje u našoj državi raspisivali izbore, upravljali medijima i utvrđivali izborne rezultate, nametnuće starosedeocima Srbije prelazak na oslobodilačku borbu. Jer, ako Srbijom ne vladaju ljudi iz Srbije koji su je stvorili i izgradili, a na njenim teritorijama je stvorena tuđinska legionarska plicija koja vrši represije nad domaćim stanovništvom, Srbija ima sve karakteristike okupirane države - objašnjava Popović dodajući da u svim strukturama, posebno među lekarima i u "srbijanskim delovima vojske i policije, oni imaju puno simpatizera".

Odlazak poslednjeg političkog boema

Okasneli in memoriam

Piše: Sredoje Simić

       Retko smrt dođe (i prođe) nezapaženo.
       Naročito ako se radi o "poznatom liku", čoveku "britka jezika" koji često, činilo se, ma da je mnogo puta, ispostavilo se, naknadno bio u pravu, nije imao "političku meru" i osećaj za težinu izgovorene reči.
       Onom koji je, gotovo dve decenije, bitisao na javnoj sceni. Godinama "talasao" srpsku političku javnost, "dizao pritisak" vlastima, često nervirao i (umerenu) opoziciju.
       To se, ipak, nažalost - desilo.
       U ponedeljak, 20. jula, preminuo je - Vlajko Popović, predsednik Udruženja starosedelaca Srbije.
       Otišao je, za sve koji ga znaju, neuobičajeno, tiho, bez pompe, (možda) i iznenada, bez reči, novinske vesti, čak i čitulje!
       Za sve koji su ga znali - nespojivo sa njegovim likom i "životnim delom".
       I redakcija "Svedoka", koja je sa Vlajkom imala korektnu, višegodišnju, saradnju - mada često nismo podržavali njegove "političke bubice" - ovu vest je, saznala tek pre dva-tri dana!
       Sasvim slučajno!
       Sahranjen je na dan porodične slave - na Sv. Arhangela.
       U Bariču.
       Imao je (samo) 69 godina.
       Večno će počivati na groblju u beogradskom naselju, u kome je proveo poslednjih 3o-tak godina.
       Tu je Vlajko, "sin negotinske krajine", u prelepoj kući sa bazenom, sanjao i kovao planove kako da "Srbija postane samostalna država, da njome vladaju Srbi iz Srbije".
       Srbijanci!
       Tužan skup tog Sv. Arhangela, bio je i brojem - tužan!
       Vlajka su na poslednji počinak ispratili (samo) kćerka Suzana sa porodicom, najverniji prijatelji i - nekoliko komšija!
       Nije mu se, nažalost, ispunila poslednja želja - da, kako je rekao ovom novinaru, "još jednom odemo u moj rodni Jabukovac i na "bućku" u Kladovo"!
       Otišao je, kao što i dolikuje istinskom "političkom boemu i zanesenjaku".
       Vlajko Popović nije mogao bez reke, mada je mnogo voleo i ribu, riblju čorbu, negotinsku jagnjetinu i sir, a naročito - dobru kapljicu. Dunav gde je rođen - Kupu, Koranu i Mrežnicu, uz koje je, kako je govorio, proveo najlepše godine života, zamenio je - Savom!
       Posle povratka iz Hrvatske, gde je bio uspešan preduzetnik i mali privrednik, skrasio se suprugom Borkom i kćerkom Suzanom, u Bariću.
       Krajem 80-godina, kad je već u SFRJ "sve mirisalo na rat" zaplovio je, neočekivano, u vode politike. Proradio je, kako je govorio, njegov Kočine krajine duh!
       Osnovao je Udruženje starosedelaca Srbije. Sa samo jednim ciljem: da se bori za samostalnost srpske države i "oslobađanje Srbije od poluvekovne okupacije".
       Radio je to više od 16 godina.
       Više neuspešno nego uspešno. Popovićeve političke akcije, delovanje i javni nastupi, kao po pravilu, izazivali su oprečne reakcije i komentare, često negodovanje i - osudu.
       (Ne)očekivano je zaćutao krajem 2001. godine. Nije se pojavljivao u medijima, davao izjave, gostovao po, najčešće, lokalnim televizijama, gde su, kako je govorio, termini bili "papreno skupi"...
       Poslednji intervju, posle šest godina ćutanja, dao je "Svedoku".
       Bio je to poslednji javni nastup Vlajka Popovića.

Grob Vlajka Popovića,osnivača i predsednika udruženja starosedelaca srbije

SRBIJANCE ISTREBLJUJU !

VODE RAT PROTIV SRBIJE

VODE RAT PROTIV SRBIJE Na redovnoj godišnjoj skupštini Srpske akademije nauka (SANU) akademik i pisac Dragoslav Mihailović rekao je da Srbi rođeni preko Drine i Save, koji danas žive u Srbiji, "u koječemu prosto vuku Srbiju unazad i u propadanje".
- Pripadnici našeg naroda rođeni preko Drine i Save nadgornjavaju se sa Srbijancima kao sa najgorim neprijateljima - rekao je on, navodeći da ti Srbi vode računa jedino o foteljama u koje su uskočili, često prezaštićeni, i na nedoličan način, a nikako o poslovima koje na tim mestima moraju da obavljaju.

On je, u govoru, koji je naslovio kao "Rat Srpske akademije protiv Srbije" na skupštini SANU, optužio akademike Matiju Bećkovića, Predraga Palavestru, Milku Ivić i Nikšu Stipčevića da vode "tajni rat protiv Srbije".
Mihailović je rekao da Bećković i Palavestra, kao pripadnici Krunskog saveta dinastije Karađorđević ne mogu da odustanu od svog jugoslovenstva, zbog koga se danas Srbi mogu pohvaliti da su narod istrošen u nerazumnim ratovima i sklon skorom nestanku.


On je upitao zašto je u SANU nedostupno razmišljanje o srpskoj nauci o jeziku, dodajući da je to možda zato što tri četvrtine članova SANU ne potiče iz Srbije.
Marković navodi da se nikako ne sme zaboraviti da su u 20. veku u najveće nesreće Srbiju naterivali, uz Hrvata Josipa Broza, i kriptocrnogorci Aleksandar Karađorđević i Slobodan Milošević.
S druge strane, akademik Matija Bećković ocenio je za "Vesti" da je Mihailovićeva izjava jedna od onih koje su same sebi dovoljan komentar.

- Takve izjave najviše govore o onome ko ih je izrekao - zaključio je Bećković.
Akademik Predrag Palavestra, ovim povodom, kratko je izjavio da je njemu iskreno žao kada vidi da jedan darovit pisac nema pametnija posla nego da se spušta ispod svog dostojanstva.


Protivnik Vuka Karadžića

- Mihailović je u akademskim krugovima poznat kao veliki protivnik Vuka Karadžića i ijekavaca uopšte. To mu je već prešlo u opsesiju i postalo fiks ideja. Zato ne treba doživljavati ozbiljno ništa od onoga što je on prekjuče izgovorio, pošto mu nije prvi put da napravi takav ili sličan ispad - izjavila je za "Vesti" akademik Milka Ivić.

Radio,TV,Video vesti

1050 views